facebook pixel
Iščete ali prodajate/oddajate nepremičnino? Vpišite tukaj
Prodaja

Tolmin, Slap ob Idrijci

Hiša72.3 m2200 m2
118.000 €

Osnovni podatki

 • Transakcija: Prodaja
 • Tip nepremičnine: Samostojna
 • Velikost: 200 m2
 • Zgrajeno: 1900
 • Šifra: PH706MK
 • Dodatno
  Parkirišče
 • Priključki
  Elektrika Voda
 • Ogrevanje
  CK
 • Luksuz
  Klima Zelo sončno Bližina narave Lep razgled Mirna lokacija

Opis objekta

Sanjski projekt: Čarobna hiša obkrožena z naravo

Predstavljamo vam izjemno priložnost za nakup šarmantne, trinadstropne hiše, ki čaka, da ji vdihnete novo življenje. Čeprav potrebuje obnovo, že obstoječa infrastruktura nudi odlično osnovo za ustvarjanje sanjskega doma.

Srednja etaža hiše je trenutno najbolj uporabna 72,3 m2, saj vključuje prijeten hodnik, dve prostorni spalnici, dnevni prostor, opremljen s staro lončeno pečjo, ki doda pridih tradicije in topline, funkcionalno kopalnico ter kuhinjo. Pritličje obsega hodnik in štiri dodatne prostore, med katerimi eden prav tako vključuje staro lončeno peč, ki doda prostoru poseben značaj. Podstrešje hiše je odprto, stojne višine, in ponuja velik potencial za nadaljnjo prilagoditev in razvoj.

Poleg osnovne stavbe se na parceli nahaja tudi gospodarski objekt, nekdanji hlev, ki prav tako potrebuje obnovo. Ta prostor ponuja obilo možnosti za različne namene, od delavnice ali shrambe do gostinskega lokala ali ateljeja.

V prodajno ceno je vključeno tudi mejno kmetijsko zemljišče, ki obsega dve parceli. Prva parcela, označena s številko 465/5, meri 313 m² in se nahaja neposredno pod objektom. Druga, večja parcela številka 465/12, obsega 2190 m² (kmetijsko zemljišče). Ta kombinacija nepremičnin nudi obilo prostora za kmetovanje, vrtičkanje ali druge dejavnosti na prostem.

Za ogrevanje je poskrbljeno z drvmi in klimatsko napravo, topla voda pa se zagotavlja z električnim bojlerjem.

Dodatna privlačnost te nepremičnine so obsežni travniki in gozdovi, ki se nahajajo v neposredni bližini in so prav tako na voljo za nakup. Ta kombinacija nudi odlično priložnost za vse, ki si želijo miru in povezanosti z naravo, hkrati pa ostati blizu potrebnih povezav.

- Šentviška planota se vzpenja nad ozkima in vijugastima dolinama Idrijce in Bače naTolminskem ob južnem vznožju Julijskih vrhov. V teh krajih je mnogo naravnih, kulturnih, etnoloških in drugih zanimivosti. Še zlasti je planota vabljiva za kolesarje. Po travnikih in gozdovih so speljane steze. Njen razgiban osrednji del je prepreden s številnimi asfaltiranimi in makadamskimi cestami. Na planoti v dvanajstih naseljih živi okoli 800 domačinov, med katerimi se mnogi ukvarjajo z živinorejo. Osrednja točka najstarejšega in tudi glavnega naselja Šentviške Gore je baročna cerkev sv. Vida, sedež že leta 1192 šentviškogorske prafare. Njeno notranjost krasijo oltarji iz 18. stoletja in freske slikarja Toneta Kralja. Gozdovi so pomembna prvina ekosistema, prodaja lesa daje največji delež v dohodku prebivalstva. Med naravno dediščino sta Kendova jama in soteska Kostanjevec. Od večjih centrov v dolini Soče je vas oddaljena cca. 15 min. od Mosta na Soči in 20 min. od
Tolmina.

https://www.slovenia.info/sl/destinacije/znamenitosti/dolina-soce

Če iščete prostor, kjer boste lahko uresničili svoje sanje o obnovi in hkrati uživali v naravnem okolju, je ta hiša popolna izbira za vas. Ne zamudite priložnosti za ogled in morebitni nakup te unikatne nepremičnine!

Vaš agent

Osnovni podatki

 • Transakcija: Prodaja
 • Vrsta nepremičnine: Hiša
 • Tip nepremičnine: Samostojna
 • Velikost (bruto): 200 m2
 • Zgrajeno: 1900

Vaši podatki

Vaši podatki

Vaši podatki

Primerljive ponudbe