Prodajate ali oddajate nepremičnino? Vpišite svoj oglas

Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW

12.05.2023

RED DAY 2023 - s srcem očistili plažo v Kopru in izbrali nova ambsadorja kulture 2023

11. maj 2023, dan, ko smo pri KW po celem svetu praznovali kulturo deljenja, dajanja in skrbi za druge

 

 

DELALI SMO DOBRO ZA OKOLJE - Vračamo okolju, kjer živimo in poslujemo

Agenti, asistenti, agentski timi in sodelavci smo zaprli pisarne in iz vseh koncev Slovenije prišli v Koper z namenom, da delamo dobro. V četrtek, 11. maja smo na RED DAYU 2023 pod strokovnim vodstvom ekologinje Andreje Palatinus, z našimi agenti in sodelavci zbrali 606 odpadkov s skupno težo 6 kilogramov na 300 metrih koprske plaže v Žusterni, v času 30 minut in nadaljevali. V vremenskih razmerah ploh in dežja smo akcijo prilagodili, toda nikakor odnehali Strokovnjakinja nam je podala veliko zanimivih informacij, med drugim tudi to, da so cigaretni odpadki največji problem Sredozemlja. Drugod po svetu je to embalaža za hrano. V Sloveniji se je teža pobranih odpadkov na mesec na slovenski obali zmanjšala (po podatkih iz leta 2015 se je mesečno pobralo tudi več kot 500 kilogramov). Sedaj enkrat letno čiščenje doprinese skupaj do 250 kg. Slovenci smo na dobri poti, toda imamo povečano prisotnost minimalno velikih odpadkov, ki so komaj vidni. 

Zanimiv je otok odpadkov sredi Pacifika zaradi mikroplastike pod površino morja. Tu je ena največjih koncentracij odpadne plastike na svetu. Kjer se koncentrira plankton, tam se koncentrira plastika. Ampak, začeti je potrebno pri viru. Naredimo STOP plastičnim proizvodom, naredimo STOP materialom, ki niso za ponovno uporabo. Veliko priložnosti imamo za reciklažo. Vedno več se reciklira iz ribiških mrež in zamaškov. Andreja Palatinus je tudi lastnica podjetja za reciklažo. Analizira tudi toksičnosti v odpadkih, ki bo v prihodnje izrednega pomena.


NATAŠA MARINŠEK IN MILIVOJ POŽLEP NOVA AMBASADORJA KULTURE 2023

Letos je bilo na izboru zares veliko kandidatov, ki so jih predlagali nepremičninski agenti in asistenti. Ko so dosedanji ambasadorji kulture (2021 in 2022) nagovorili skupino agentov na RED DAYU z optimističnim duhom o deljenju, podpori in skrbi za druge, se je v prostoru začutilo, da uživajo spoštovanje in zaupanje agentov. Janko Parfant, Danijela Pernat in Mary Markežič prav gotovo živijo KW kulturo in jo vsakodnevno spravijo v akcijo. 

Ker znata podpreti druge, biti sodelovalna in predana skupnemu uspehu, sta največ glasov pridobila Nataša Marinšek, nepremičninska agentka iz Maribora in Milivoj Požlep, nepremičninski agent iz Lucije pri Portorožu. Obema iskreno čestitamo. Za zaključek so vsi ambasadorji še "zaplesali" vrednote in prepričanja, ki jih živimo pri nas. Da, pri KW sistem vrednot ni le napisan, ga tudi zaplešemo v nam znani koreografiji. 

 

Iskrena hvala agentom, asistentom, sodelavcem in Čisti obali za srčen dogodek, s srčnimi ljudmi. To smo KW.

 

 

Če vas zanima več o RED DAYU pri KW SLOVENIA se povežimo.

Tea Kozar, Regionalna menedžerka za operacije (kultura in ljudje)

065 553 951

tea.kozar@kwslovenia.com

 

  
#1 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#2 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#3 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#4 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#5 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#6 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#7 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#8 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#9 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#10 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#11 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#12 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#13 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#14 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#15 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#16 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#17 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#18 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#19 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#20 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#21 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#22 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#23 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#24 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#25 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#26 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#27 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#28 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#29 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#30 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#31 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#32 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#33 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#34 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#35 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#36 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#37 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#38 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#39 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#40 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#41 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#42 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#43 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#44 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#45 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#46 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#47 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#48 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#49 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#50 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#51 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW#52 - Srčen dogodek, srčni ljudje - to smo KW