facebook pixel
Iščete ali prodajate/oddajate nepremičnino? Vpišite tukaj

Izjava za VEČER o luksuznih nepremičninah Daniel Angel Sauli

12.03.2023
VEČER piše o bivalnem luksuzu in najdražjih nepremičninah na slovenskem nepremičninskem trgu. Daniel Angel Sauli v izjavi poda, da najvišje cene v Mariboru dosegajo nepremičnine v središču Maribora, natančneje na območju Mestnega parka in Vrbanskega platoja , in sicer kar 5000 evrov za m2", in doda, da je slaba polovica kupcev najdražjih stanovanj in hiš iz tujine.

Delno povzeto po VEČER. V ŽARIŠČU. 24.1.2023, Sanja Verovnik

NAJDRAŽJE NEPREMIČNINE NA TRGU

Bivalni luksuz tudi za več kot tri milijone evrov

 

Danes VEČER piše o bivalnem luksuzu in najdražjih nepremičninah na slovenskem nepremičninskem trgu. Daniel Angel Sauli v izjavi poda, da najvišje cene v Mariboru dosegajo nepremičnine v središču Maribora, natančneje na območju Mestnega parka in Vrbanskega platoja , in sicer kar 5000 evrov za m2", in doda, da je slaba polovica kupcev najdražjih stanovanj in hiš iz tujine.

Več na povezavi https://vecer.com/moj-uspeh/v-sloveniji-se-prodaja-kar-nekaj-nepremicnin-katerih-cene-presegajo-milijon-evrov-10325642

 

Daniel Angel Sauli odgovarja še na nekatera vprašanja.

 

1.     Kje v Sloveniji so najdražje nepremičnine (milijon in več) in po čem je kvadratni meter?

Najdražje nepremičnine na Slovenskem nivoju imamo v Ljubljani in na Obali. V Podravju so najdražje v Mariboru v centru mesta, natančneje območje okoli Mestnega parka in Vrbanskega platoja. Cene v segmentu luksuznih nepremičnin se ne ocenjujejo po kvadratnem metru, saj je to tako kot bi avtomobil ocenjevali po kilogramih. Gibljejo se lahko tudi v Mariboru okrog 5000 €/m2, na obali in v Ljubljani pa še bistveno več. 

 

2.     Kdo so kupci takšnih nepremičnin in kdo prodajalci?

Praviloma so to uspešni podjetniki ali uspešni v drugih segmentih (kultura, šport…). Večina so to še vedno Slovenci in slaba polovica tujci. Nekaj je še dediščinskega premoženja.

 

3.     Katera je bila najdražja nepremičnina, ki ste jo vi prodali oz. jo trenutno prodajate?

Najdražja nepremičnina, ki smo jo prodali je bila kar nekaj čez 10 milijonov evrov, točnih zneskov ne moremo razkrivati zaradi varovanja podatkov. Trenutno imamo v ponudbi nekaj luksuznih nepremičnin v segmentu okoli 5 milijonov evrov (od zasebnega otoka na Hrvaškem, do velikih luksuznih posesti). Sicer je KW na svetovnem nivoju vodilni posrednik v luksuznem segmentu in je v 2022 prodal 56.717 luksuznih nepremičnin (v vrednosti nad 1 mio €).

 

4.     Koliko nepremičnin nad milijon evrov se trenutno v Sloveniji sploh prodaja?

V Sloveniji bi ocenil, da je na prodaj za 1 milijon evrov nekje do 20 nepremičnin, KW agenti smo jih prodali blizu 10.

 

5.     Obstaja kje podatek, za koliko se je v zadnjih letih prodala najdražja nepremičnina v Sloveniji in kje?

Natančen podatek je težko dosegljiv, saj imamo problem, da GURS ne vodi vseh transakcij, ediventirane  so samo prodaje obdavčene z davkom na promet nepremičnin, kar pomeni da transakcije obdavčene z DDV niso zajete, sem spadajo prodaje novogradenj in transakcije med DDV zavezanci. Tukaj je evidenca zelo skopa, čeprav bi bila možnost, da bi tudi ta promet evidentirali, mora biti le volja države da to naloži FURS. Po GURS-u je lani najdražja stanovanjska nepremičnina prodana za 2 milijona evrov (vir Finance).

 

PROGRAM LUXURY PRI KW

Velika novost, ki jo za letošnjo pomlad pripravljamo pri KW Slovenia je implementacija programa KW LUXURY. Gre za to, da je področje luksuznih nepremičnin poseben jezik, ki ga Keller Williams v svetu zajema z največjim tržnim deležem. Da, največ luksuznih nepremičnin prodajo prav agenti pri KW. V Sloveniji trenutno le ta znaša blizu 50%. Zato imamo na voljo modele in sisteme, kako ustvariti luxury jezik, miselnost, pristop in blagovno znamko. Tako je KW že vrsto let dom odličnosti za luksuzne nepremičninske agente in stranke. Nepremičninski posredniki, ki se želite v Sloveniji specializirati za Luxury, dobrodošli doma pri KW.

 

Zanima me več o KW LUXURY PROGRAM - za nepremičninske posrednike, ki se želijo specializirati za luksuzne nepremičnine https://www.kwslovenia.com/Stik/


 
#1 - Izjava za VEČER o luksuznih nepremičninah Daniel Angel Sauli